Usługa Talerzowania
Talerzowanie – jest zabiegiem wykonywanym za pomocą brony talerzowej na głębokości dochodzącej do około 15cm . Zabieg talerzowania służy do spulchniania i rozdrobnienia wierzchniej warstwy roli. Stosowany także do zerwania wierzchniej warstwy najczęściej w postaci darni . Wykonuje się go zazwyczaj po skończeniu orki aby rozdrobnić wierzchnia warstwę gleby. Usługę talerzowania warto wykonać także po zasiewie aby przykryć materiał siewny cienka warstwa rozdrobnionej gleby. W niektórych okolicznościach zabieg talerzowania służy do walki z chwastami i ich zwalczania. Należy jednak uważać aby nie wykonywać go w miejscach zaperzonych, ponieważ może dojść do sytuacji odwrotnej w której niepożądany materiał w postaci chwastów dodatkowo nam się rozsieje.
Jaki jest koszt usługi talerzowania?
Koszt usługi talerzowania zazwyczaj ustalany jest indywidualnie dla każdego z naszych klientów. Cena końcowa zależy od ilości powierzchni na której ma zostać wykonana usługa talerzowania oraz od tego jak daleko od naszej siedziby znajdują się tereny i grunty rolnicze przeznaczone do talerzowania.
220zł/ha brutto (średni koszt)